Előfizetői tartalom

Mélybe küldték Matolcsy üzenetei az aukciós hozamot

Portfolio
Bár nem volt kirobbanó vételi érdeklődés a ma megtartott 12 hónapos (D140108) magyar diszkontkincstárjegy aukción, de az Államadósság Kezelő Központ mégis jóval a meghirdetett mennyiség felett adott el papírt, ráadásul 2,5 év nem látott alacsony átlaghozam mellett. Ebben bizonyára szerepe lehetett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tegnap este megjelent interjúja üzeneteinek is (pl. nem kell tartani a monetáris finanszírozástól).

Kapcsolódó cikkünk2013.01.30Matolcsy megnyugtató üzeneteket küldöttAz ÁKK által 50 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett 12 hónapos papírra az elsődleges forgalmazók 143,7 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be, amelyet (és az alacsony hozamelvárásokat) látva az adósságkezelő 65 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A 2,9-szeres lefedettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés