Előfizetői tartalom

Emelkedő hozam mellett terv felett adott el kötvényeket az ÁKK

Portfolio
Az utóbbi hetekhez képest visszafogottnak mondható vételi érdeklődés jellemezte a ma megtartott 3 magyar államkötvény aukcióját, de emellett is a 45 milliárd forintnyi összes kerethez képest 9 milliárd forinttal több papírt értékesített az Államadósság Kezelő Központ. A kialakult átlaghozamok a tegnapi referenciahozamokhoz képest 4-16 bázisponttal vegyes irányba tértek el, míg a két héttel ezelőtti kibocsátásokhoz képest 4-26 bázisponttal emelkedtek. A jelek abba az irányba mutatnak, hogy a továbbra is jó piaci hangulatot igyekszik kihasználni az adósságkezelő arra, hogy ésszerű hozamok mellett a lehetőségekhez képest viszonylag sok forint kötvényt adjon el. Ennek egyik lehetséges mozgatórugójáról az alábbi minapi elemzésünkben írtunk: 2013.01.22 13:17 Kell-e még a deviza Matolcsyéknak?

A 3 éves új kötvényből (2016/D) 20 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az adósságkezelő és a 49,7 milliárd forintnyi vételi ajánlatot látva 25 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,59% és 5,62% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,61%-os lett. Ez 16 bázisponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés