Előfizetői tartalom

1 milliárd euróra emelte az ÁKK az új kötvény keretét

Portfolio
Az eddigi 600 millió euróról 1 milliárd euróra emelte az új Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) értékesítési keretösszegét az Államadósság Kezelő Központ, azaz a mai döntésével harmadszorra emelte a potenciálisan kibocsátható volument. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a nagy (külföldi) intézményi szereplők körében kifejezetten vonzó az eurózóna inflációja felett 2,5%-pontos prémiumot fizető papír. Az első kamatperiódusra (ami június 21-ig tart) 5,1%-os a kamatláb.

Harmadszorra emelték a keretösszeget Az ÁKK a tavaly november 15-én kiadott első nyilvános ajánlattételben még 200 millió eurós értékesítési keretösszeget fogalmazott meg, majd ezt december 12-i döntésével 400 millió euróra, december 21-i döntésével 600 millió euróra emelte. Azt, hogy ezt ilyen gyorsan még tovább emelte az adósságkezelő, arra utal, hogy nagyon élénk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés