Előfizetői tartalom

Tolongtak ma a rövid magyar kincstárjegyért a befektetők

Portfolio
Az 50 milliárd forintos meghirdetett mennyiségre összesen 173,2 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra az elsődleges forgalmazók, amelyet látva az Államadósság Kezelő Központ 75 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Utoljára július közepén volt ilyen erős vételi érdeklődés.

A bő háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,59% és 5,65% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,63%-os lett. Ez bár m10 bázisponttal magasabb a tegnpai 3 hónapos másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál, de 14 bázisponttal elmarad a múlt keddi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamáétól. A mai aukciós eredmények azt mutatják, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés