Előfizetői tartalom

Meglepően kevés kincstárjegyet tudtunk eladni

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 50 milliárd forintos kerettel meghirdetett 6 hetes futamidejű diszkontkincstárjegyből (D121227) mindössze 25 milliárdot tudott értékesíteni az adósságkezelő, hiszen az összes benyújtott ajánlat mennyisége is csak 36,9 milliárd forint volt. Ilyen mértékben terv alatti eladásra csak ritkán kerül sor.

Az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag széles sávban, 6,10% és 6,25% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 6,21%-os lett. Az ÁKK holnap a 3 hónapos szokásos diszkontkincstárjegy aukció keretében szintén 50 milliárd forintnyi forrást szeretne bevonni, majd csütörtökön a 3, 5 és 10 éves kötvényaukciókra kerül sor egyelőre nem ismert meghirdetett mennyiségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés