Előfizetői tartalom

A csődfélelem gátolhatja a lakossági eurókötvény sikerét

Portfolio
Nem váltott ki kitörő lelkesedést a múlt héten bejelentett új magyar lakossági eurókötvény, hiszen a Portfolio.hu által készített szavazáson az olvasók közel kétharmada (63%-a) válaszolt nemmel a vásárlást firtató kérdésünkre. A nyolc közül egyértelműen az a válaszlehetőség kapta a legtöbb szavazatot (az összes szavazat 36%-át), amely szerint azért nem vennének euróalapú államkötvényt a megkérdezettek, mert nem bíznak a magyar állam fizetőképességében.

Amint arról beszámoltunk, néhány héten belül új lakossági állampapírt értékesít majd az Államadósság Kezelő Központ, amely euróalapú lesz, az eurózóna átlagos inflációja felett 2,5%-pontos kamatprémiumot fizet majd félévente és 3 éves futamidejű lesz a papír.Kapcsolódó cikkünk2012.10.113 éves eurókötvényt indít az ÁKK, bárki vásárolhatja (4.)Az információk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés