Előfizetői tartalom

Emelkedő hozamok és terv feletti eladás a kötvényaukciókon (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ a mára kitűzött 3 aukció kapcsán összesen 45 milliárd forintnyi kötvényt hirdetett meg értékesítésre, de a 87,1 milliárd forintnyi (nem túl erős) vételi érdeklődés mellett is kissé terv feletti értékesítést hajtott végre. A 10 éves kötvényből ugyanis 10 milliárd helyett 12,5 milliárd forintnyit adott el, így tehát összesen 47,5 milliárd forintnyi forrást vont be. A mai aukciós átlaghozamok mind a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz, mind a legutóbbi hasonló futamidejű kötvénykibocsátásokhoz képest kis (2-11 bázispontos) emelkedést mutattak. Az MNB felőli kamatvágások és a feltörekvő kötvénypiacok iránti, továbbra is erős globális befektetői érdeklődés jó hátteret teremtene a magyar kötvények iránti keresletnek. Az, hogy a mai aukción ez mégsem látszik, összefügghet azzal, hogy az utóbbi napokban a magyar kormány felől ismét elbizonytalanító jelzések érkeztek az EU/IMF-megállapodás megkötési szándékával kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkünk2012.10.01Orbán: IMF-hitel nélkül is meg tudjuk oldani, csak drágábban2012.10.03Varga bizonyos időre vállalta a főtárgyaló szerepétA 3 éves kötvényből (2015/C) a 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 38,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az alig kétszeres lefedettség mellett az ÁKK 6,67% és 6,74% közötti hozamok mellett fogadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés