Előfizetői tartalom

Fél éven belül valóra válik Orbán előrejelzése

Portfolio
Bár szeptemberben már a második egymást követő hónapban lassult Magyarországon a lakossági állampapírok egyhavi értékesítési üteme (37 milliárd forint), de még így is igen intenzívnek mondható és ez kellett ahhoz, hogy múlt hónap végére átlépje a teljes állomány a 800 milliárd forintos határt. Jelenleg úgy tűnik, hogy fél éven belül valóra válik az Orbán Viktor által a közelmúltban a parlamentben elmondott előrejelzés, miszerint eléri majd az 1000 milliárdot is az állomány.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) ma közzétett adatai szerint szeptemberben 36,8 milliárd forintot tett ki a lakossági állampapírok egyhavi értékesítési volumene (a forgalomban lévő állomány a lejáratok/visszaváltások miatt 36 milliárddal nőtt), ami bár intenzívnek mondható, de elmarad az augusztusi 53 milliárd feletti, illetve a júliusi, eddigi történelmi csúcsnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés