Előfizetői tartalom

Gyenge kereslet ellenére terv felett adott kötvényeket az ÁKK (2.)

Portfolio
Bár a meghirdetett mennyiségekhez és az elmúlt hetekbeli tapasztalatokhoz képest gyengének mondható vételi érdeklődés mutatkozott a mai államkötvény aukciókon (kivétel a 3 éves papír), mégis 5 milliárddal a tervezett 45 milliárd forint feletti forrást vont be az adósságkezelő. Ez éppen a 3 éves kötvény aukciója kapcsán látott, bő kétszeres lefedettség mellett volt megvalósítható. A másik két papírnál még a kétszereset sem érte el a lefedettség. Az aukciós átlaghozamok csak kis mértékben térnek el a tegnapi másodpiaci referenciahozamoktól, illetve a két héttel ezelőtti aukciós átlaghozamoktól.

A 3 éves kötvényből (2015/C) a 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 52,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az Államadósság Kezelő Központ 25 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A 2,6-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 6,65% és 6,68% között szóródott, amelyek mellett az aukciós átlaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés