Előfizetői tartalom

Megcsappantak a magyar állam pénzügyi tartalékai

Portfolio
Júliusban csak átmenetileg emelkedtek háromnegyed éves csúcsra a magyar állam pénzügyi tartalékai, mivel az augusztus végi friss adat jelentős, 410 milliárd forintos apadást mutat, amellyel a június végén tapasztalt szint körülre süllyedtek vissza a tartalékok. A közel 2700 milliárd forintos vagyontömeg azonban még továbbra is rendkívül magas tartalék szintet jelent.

Ebből gazdálkodhat az állam A Magyar Nemzeti Bank havi gyakoriságú statisztikai mérlegéből, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (kéthónapos lemaradással közölt) vagyonkimutatásából, illetve az állam által visszavásárolt 21%-os MOL részvénypakett napi piaci árfolyamából folyamatosan kalkulálni lehet, hogy hogyan áll a magyar állam különböző likviditású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés