Előfizetői tartalom

Rövid kötvények vételét fontolgatja az EKB, ugrottak a tőzsdék

Portfolio
Az Európai Központi Bank annak módját vizsgálja, hogy szigorú feltételek és az eurózóna válságkezelő alapjainak (EFSF/ESM) beavatkozása mellett hogyan tudna rövid futamidejű államkötvényeket vásárolni a bajban lévő országok piacain - jelezte egy ma kora délután közzétett interjúban az Európai Központi Bank hattagú Igazgatóságának egyik tagja.

Benoit Coeure ezzel bár nem mondott nagy újdonságot az elmúlt hetekben megjelent információkhoz képest, de a piacok mégis érzékelhető pozitív reakcióval fogadták: a vezető tőzsdeindexek napi csúcsra ugrottak, az euró pedig az 1,26-os szint közelébe kapaszkodott a dollárral szemben.Tegnap az EKB Igazgatóságának német tagja, Jörg Asmussen úgy fogalmazott, hogy az EKB felőli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés