Előfizetői tartalom

Terv felett, kisebb hozammal vitték el a magyar kötvényeket (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ mára 44 milliárd forintos kerettel 3 sorozat kapcsán hirdetett meg államkötvény aukciókat, amelyekre összesen 104,2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó végül 47 milliárd forintnyit fogadott el. Míg az 5 éves kötvényből az erős vételi érdeklődés miatt terv felett, addig a 15 éves kötvényből - a nagyon alacsony vételi összeg miatt - terv alatt tudott eladni az adósságkezelő. Az aukciós átlaghozamok 4-16 bázisponttal alacsonyabbak a tegnapi másodpiaci referenciahozamoknál és 12-58 bázisponttal maradnak el a legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátások átlaghozamától.

A 3 éves kötvényből (2015/C) 20 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az adósságkezelő és a 39,2 milliárd forintnyi vételi ajánlatból 20 milliárd forintnyi fogadott el 6,61% és 6,72% közötti hozamszintek mellett. Az aukciós átlaghozam 6,67% lett, ami 16 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 éves referenciahozamnál és 17 bázisponttal marad el a két héttel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés