Előfizetői tartalom

Pánikvásárlást látunk a kötvénypiacokon, de miért?

Portfolio
Kifejezetten kedveltté vált az utóbbi másfél-két hónapban a feltörekvő kötvénypiaci befektetés a nagy intézményi szereplők között, noha néhány tényező abba az irányba mutatna, hogy ez a jellemzően kockázatosabb befektetési forma nem biztos, hogy jó üzlet. Az viszont, hogy a fejlett piacokon rendkívül alacsony szintre süllyedtek az állampapírpiaci hozamok és közben egyre csak romlanak a gazdasági kilátások, abba az irányba mutat, hogy a feltörekvő piacokon is elindulnak, illetve folytatódnak a jegybanki kamatcsökkentések, ami már érthetővé teszi a feltörekvő kötvények vonzerejét. Két fontosabb veszélyforrás is van azonban, ami a feltörekvő piaci kamatcsökkentésekre leselkedik, így nem árt az óvatosság, főként annak tükrében nem, hogy nagy hozamesésen vagyunk túl május óta.

Újra sztár a feltörekvő piaci kötvény Több éves, sőt történelmi mélypontra süllyedt az utóbbi napokban számos feltörekvő piacon a hosszabb futamidejű államkötvények hozama, ezt láthattuk például Dél-Afrikában, Lengyelországban és Mexikóban is - mutat rá körképében a Reuters. Éppen emiatt - ha dolláralapon vizsgáljuk és az év elejétől számítjuk - közel 10%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés