Előfizetői tartalom

Csődkockázat: lekerülhetünk az élről, mélyben a devizás hozamaink

Portfolio
Az utóbbi napokban bekövetkezett jelentős magyar CDS-felár eséssel megnyílt a lehetősége annak, hogy végre ne Magyarország legyen a térségben a legnagyobb csődkockázati valószínűséggel rendelkező ország. Úgy tűnik, hogy a horvátok veszik át tőlünk ezt a szomorú helyezést, persze ha a románoknál a belpolitikai válság súlyosbodik, akkor könnyen lehet, hogy ők "törnek az élre". Nemcsak a forint erősödésére és a magyar CDS-felár esésére, hanem a devizaalapú államkötvény hozamoknál mindezzel párhuzamosan bekövetkezett jelentős hozamesésre is érdemes egy pillantást vetni, mivel régen láttuk már ilyen mélyen azokat. Aki január elején 10% körüli hozamszinten 8 éves magyar, euróalapú államkötvényt vett, az most 20% körüli pluszban állhat a pozíciójával, ha eltekintünk a deviza árfolyammozgásoktól.

Az EU/IMF-tárgyalások közeledtével, illetve az egyébként is javuló nemzetközi befektetői hangulattal párhuzamosan az utóbbi másfél hónapban összességében jelentősen javult a magyar államadósság visszafizetési képességével kapcsolatos befektetői bizalom. Ennek jeleként az 5 éves CDS-felárunk jelentősen, 600 bázispont felettről kissé 500 bázispont alá süllyedt. A 480...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés