Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt: negatív hozammal vitték el a német kötvényt

Portfolio
Amint azt hétvégi cikkünkben már előrevetítettük: valóban negatív hozamszint alakult ki a mai 2 éves német államkötvény aukcióján, azaz példátlan módon egy ilyen futamidejű papír elsődleges piacán is nulla alatti a hozamszint. Közben a piacon arról terjednek pletykák, hogy az osztrák államot esetleg leminősítés érheti, Angela Merkel német szövetségi kancellár pedig egy olyan tartalmú üzenetet közvetített, amit a befektetők úgy értelmeznek, hogy nem biztos a kancellár az eurózóna egyben tarthatóságában. Az euró 11 óra óta süllyedni kezdett a dollárral szemben.

A hétvégi beharangozó cikkünk és a negatív kötvényhozamok háttere:Kapcsolódó cikkünk2012.07.15Példátlan eset jön: a befektetők fizethetnek a német államnakA német adósságkezelő közel 4,2 milliárd eurónyi kétéves (zérókupon) kötvényt adott el -0,06%-os átlaghozam mellett, miközben a hasonló futamidejű papírok hozama a másodpiacon az utóbbi időszakban már eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés