Előfizetői tartalom

Beszakadtak a magyar hozamok - Előre iszik a piac a medve bőrére?

Portfolio
A ma elinduló EU/IMF-tárgyalások előtt, az elmúlt néhány napban, jelentős hozamcsökkenés következett be a magyar államkötvénypiacon, aminek következtében tavaly szeptember, illetve október óta, azaz a végtörlesztési ügy óta nem látott hozamszintek alakultak ki. Az utóbbi napok hozamesése azonban nem nagy forgalom mellett következett be. A Portfolio.hu által megkérdezett két piaci szakember szerint azonban nemcsak ez ad okot az óvatosságra, ha valaki most fontolgatja a beszállást, hanem az is, hogy az EU/IMF-tárgyalások során csalódás is érheti a piacot a kormány és a nemzetközi szervezetek közötti ellentétek miatt. Mindketten úgy látják, hogy viszonylag gyorsan, a következő hónapokban érdemi előrehaladást kell látnia a piacnak a hiteltárgyalásokon, ellenkező esetben ugyanis a most megelőlegezett bizalom gyorsan elillanhat. Egyikük annak jeleit látja, hogy "elkezdett előre inni a medve bőrére" a piac, azaz megelőlegezte a bizalmat a megszülető EU/IMF megállapodással kapcsolatban, noha nem kizárt, hogy végül csalódás lesz a történet vége.

Indulnak a tárgyalások - jön a kamatvágás? Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap bő egy hete, a magyar jegybanktörvény parlamenti elfogadása után jelezte, hogy július 17-én, azaz ma hazánkba látogatnak a nemzetközi szervezetek delegációi, hogy nyolc hónapnyi huzavona után végre megkezdődjenek a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások. Már ez is fokozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés