Előfizetői tartalom

Nem bír talpra állni az euró, jó erőben a forint

Portfolio
Amellett, hogy a múlt vasárnapi görög választások a piacok számára részben megnyugtató eredményt hoztak, az euró a hét során összességében gyengült a dollárral szemben, noha jelentősen süllyedtek például a kiemelten figyelt spanyol és olasz államkötvény hozamok. A hullámzó külpiaci környezet mellett a forint intenzív erősödést mutatott, ami jórészt hazai okokkal, elsősorban a jegybanktörvény ügyében tapasztalt kormányzati előrelépéssel függött össze. A forint a héten öthetes csúcson is járt, és a hét végére is megőrizte erősödésének nagy részét.

A vasárnapi görög választások után a hétfői kereskedésben gyorsan apadt a piaci optimizmus, így az euró/dollár kurzus újra az 1,27 alatti tartományba süllyedt, majd a szerdai amerikai jegybanki kamatdöntés kimenetele után (nincs újabb dollárgyengítő élénkítő program) csütörtökön határozottan veszített erejéből.Kapcsolódó cikkünk2012.06.20"Csak" újabb kötvénycsere...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés