Előfizetői tartalom

Kilőttek a spanyol hozamok - Ilyet még nem láttunk (2.)

Portfolio
A délutáni kereskedésben fokozódott a pesszimizmus a spanyol és olasz állampapír piacokon, amelynek egyik jele, hogy az eurózónában töltött idő óta a legmagasabbra, 6,8% közelébe ugrott a 10 éves spanyol államkötvény hozama. A bankmentő csomag nyomán a befektetők egyre jobban aggódnak a spanyol állam közép távú piaci alapú finanszírozhatósága miatt, amit például az mutat, hogy a 2 éves kötvényhozam is nagyon magasra, 5,2% közelébe ugrott. Csütörtökön kötvényaukciót tart a spanyol adósságkezelő.

Az eurózóna perifériájára nehezedő eladói nyomás miatt az euró újra esni kezdett, a vezető európai és lassan már az amerikai részvényindexeken is ezt látjuk. A német DAX-index fél négy óta 70 pontot esett, az euró/dollár kurzus 1,2510-ről 1,2450-ig süllyedt. A tegnap reggel óta látott gyors spanyol állampapírpiaci fordulat főbb okait délelőtti cikkünkben foglaltuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés