Előfizetői tartalom

Hatalmas hozamemelkedés a mai spanyol kötvényaukciókon

Portfolio
A legutolsó aukción kialakulthoz képest 30 bázisponttal ugrott a mai kibocsátásnál a 10 éves spanyol államkötvény aukciós átlaghozama (6,04%-ra), de ennél sokkal nagyobb hozamemelkedés következett be a 2 éves (+97 bp) és 4 éves kötvény kapcsán (+103 bp). A mai aukciók kedvező eredménye azonban, hogy a spanyol állam továbbra is tud forrást bevonni a paicokról, noha két nappal ezelőtt maga a spanyol pénzügyminiszter nyilatkozott úgy, hogy a magas hozamok miatt lényegében kiszorult a piaci finanszírozásból az országa.

Éppen utóbbi "olvasat" miatt reagált pozitívan a piac a spanyol aukciós eredményekre, sőt a legutóbbi lefedettségekhez képest mindhárom papír esetén kissé nőtt az aukciós lefedettség (vételi érdeklődés). Ezek miatt összesen 2,1 milliárd eurónyi forrást tudott bevonni a spanyol adósságkezelő s megcélzott 1-2 milliárd eurós sáv mellett. A spanyol pénzügyminiszter nyilatkozatáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés