Előfizetői tartalom

Rendkívül gyenge vételi érdeklődés a mai aukción!

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra (D120905) mindössze 46,6 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 35 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott ajánlatok hozamát. Utoljára éppen két évvel ezelőtt volt ennél gyengébb aukciós vételi érdeklődés és lefedettség 3 hónapos kibocsátásnál.

A rendkívül gyenge vételi érdeklődés mellett az elfogadott ajánlatok hozama továbbra is viszonylag szűk sávban szóródott (7,14% és 7,20%), amelyek mellett az átlaghozam 7,17%-os lett. Ez 7 bázisponttal magasabb a pénteki 3 hónapos másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál (igaz az a D121017 jelű papírra vonatkozott) és 2 bázisponttal haladja meg a múlt keddi szintén 3 hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés