Előfizetői tartalom

Megrángatták a forintot a hétvége előtt

Portfolio
Ma délelõtt újra kissé a 300 alatti tartományba tudott süllyedni az euró jegyzése. Délutánra azonban ismét "beborult az ég" a piacok felett fõként egy drámai spanyol bejelentés hatására. Emiatt a forint is gyengülni kezdett, az euró pedig kétéves mélypontra esett a dollárral szemben. A jegyzések összességében egész nap a 300 körüli szinten hullámoztak gyors irányváltások mellett.Fontosabb részletek Ma csak egy fontosabb makroadat jött az Egyesült Államokból, ami a vártnál kedvezõbb lett Elsõsorban hangulati alapú volt a kereskedés ma világszerte Lényeges hatása lehetett annak, hogy hétfõn sok piac zárva lesz munkaszüneti nap miatt, ez pedig óvatossági pozíciózárásokat okozhatott Öt hónap után újra egy asztalhoz ült Orbán, Matolcsy és Simor, amely hírnek nem volt piaci hatása, konkrét bejelentés nem hangzott el A spanyol Katalónia tartomány elnöke bejelentette, hogy adósságfinanszírozási problémáik miatt központi kormányzati segítséget kértek Ez tovább rontotta a nemzetközi befektetõi hangulatot A forint 300-nál, a dollár 240-nél, a svájci frank 250-nél "zárta" a hetet.

2012. május 25. 17:15 Megosztás 300-nál "zárta" a hetet az euró Magyar idő szerint délután 5 órakor kereken a 300-as szintnél jártak a jegyzések a bankközi piacon, azaz sikerült elkerülni a napi mélyponton "zárást", de a szint nem is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés