Előfizetői tartalom

Borbély: ismerik a magyar állampapírok kockázatait a külföldiek

Portfolio
Bár valóban rejt magában veszélyeket is a külföldi befektetők magas magyar állampapírpiaci részaránya, de a 2008-as helyzethez képest már megváltozott és összességében stabilabbá vált a befektetők összetétele - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjúban Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese szerint a hazai intézményi szereplői kör korlátozott vásárlási képessége is hozzájárul ahhoz, hogy a külföldiek szerepe nő az adósságfinanszírozáson belül. Utóbbit részben ellensúlyozná, ha a magyar lakosság részaránya intenzíven tovább nőne és részben ez is a célja az ÁKK-nak az intenzív lakossági állampapír kampánnyal. Ezzel a témával kapcsolatban múlt héten Töröcskei István, az ÁKK vezérigazgatója adott interjút a Portfolio.hu-nak.

Kapcsolódó cikkünk2012.05.15Célkeresztben a párnacihában tartott pénzek - Hová vezet ez?Változott a befektetők köre A külföldi befektetők magyar állampapír állománya töretlen emelkedésével kapcsolatban Borbély többek között azt mondta el a lapnak, hogy "A 2008. őszi állampapír-piaci események − amikor a külföldi befektetők néhány hónap alatt mintegy 900 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés