Előfizetői tartalom

Még bő 15 milliárdnyi kötvényt elvittek délután

Portfolio
A délelőtti államkötvény aukciókon tapasztalt viszonylag intenzív vételi érdeklődés nyomán mindhárom sorozatból meghirdetett délutánra ún. nem-kompetitív tendereket az Államadósság Kezelő Központ. Ezek keretében további 15,5 milliárd forintnyi kötvényt tudott értékesíteni a délelőtt kialakult aukciós átlaghozamok mellett.

A 3 éves kötvényből a meghirdetett 11,2 milliárd forintnyi vételi ajánlatot teljes egészében lejegyezték az elsődleges forgalmazók, így azt el is fogadta az ÁKK, míg az 5 éves papírból az 5,2 milliárd forintnyi keretből csak 3,9 milliárd forintnyira tartottak igényt. A 10 éves kötvénynél a 6,3 milliárd forintos meghirdetett mennyiségből mindössze 450 millió forintnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés