FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Félreértették Orbán szavait? - Rögtön jött a kínai cáfolat

Portfolio
Azok a múlt nyári tervek, melyek szerint kínai kézbe kerülhet a Malév, kínaiak építenek gyorsvasutat Ferihegynél és 1 milliárd euró összegben magyar állampapírokat is vásárolnak a kínaiak, "részben nem valós tervek voltak, részben félreértett tervek és szándékok voltak" - jelentette ki egy múlt heti budapesti konferencia keretében Pető Ernő.

A ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke azt is hangsúlyozta az Index videója szerint, hogy "többen félreértették a miniszterelnök kijelentését", mivel "amikor az EU-ban valaki azt mondta, hogy Kína EU-s állampapírokat fog venni, kb. fél óra múlva jött a kínai központi banktól a cáfolat, hogy Kína nem vesz EU-s állampapírokat". A kamarai elnök hozzátette: ez azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés