FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Visszafogja a 12 hónapos DKJ-kibocsátást tavasszal az ÁKK

Portfolio
A május-júliusi időszakban összesen 185 milliárd forinttal kevesebb állampapír kibocsátását tervezi az Államadósság Kezelő Központ annál, mint amennyi lejár - derül ki az adósságkezelő következő három hónapra vonatkozó kibocsátási tervéből. A 185 milliárd forintos negatív nettó kibocsátás döntően a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek lejáratoktól jóval (160 milliárddal) elmaradó kibocsátásából ered majd.

Az ÁKK tervei szerint a május-júliusi időszakban az 1125 milliárd forintnyi diszkontkincstárjegy (DKJ) lejárattal párhuzamosan 940 milliárd forintnyi kibocsátás valósulhat meg. Ezen belül a 3 hónapos DKJ-kból a 695 milliárdos lejárattal szemben 670 milliárdos kibocsátás várható, míg a 12 hónapos papírokból a 430 milliárdos lejárattal szemben 270 milliárdos kibocsátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés