FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Vinnék a devizakötvényt? - Töröcskei szerint jöttek jelzések

Portfolio
Érdemes azon elgondolkodni, hogy devizakötvényt bocsásson ki Magyarország - jelentette ki Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Gazdasági Rádió hétfő reggeli műsorában. Meglátása szerint a hagyományos befektetőktől függ, hogy a magyar állam kimegy-e a piacra. A nyilatkozatból az is kiderült, hogy Magyarország most igyekszik felmérni a befektetők magyar devizakötvény iránti étvágyát, mert "érkeztek külföldi jelzések" ezzel kapcsolatban. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a kibocsátás lehetősége csak most merült fel, "lehet még játszadozni". Közben elemzők továbbra is úgy vélik, hogy drága "mulatság" lenne az IMF megkerülésével a piacra lépni.

Időközben megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium hivatalos reakciója:Kapcsolódó cikkünk2012.03.26Itt a válasz: IMF-megállapodás után lesz kötvénykibocsátásJelenleg a piac úgy néz ki, hogy jelenleg érdemes azon elgondolkodni, hogy kötvényt bocsássunk ki. Olyan túlkínálat van, hogy ebben a helyzetben még az is el fog menni, hogy nincs megállapodásunk az IMF-fel - mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés