Előfizetői tartalom

Két hete nem tudnak tovább csökkenni a magyar hozamok

Portfolio
Év elejétől március elejéig nagy szárnyalást mutattak mind a devizában, mind a forintban kibocsátott magyar államkötvények, azaz jelentős hozamesés következett be, de az elmúlt két hétben oldalazás látszik, miközben a forint nagyobb kilengést és összességében erősödést mutatott. Úgy tűnik, hogy az állampapírpiaci szereplők kiváró álláspontra helyezkedtek a kormány és az EU/IMF-tárgyalások kimenetelével kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkünk2012.03.16Egyáltalán nem biztos az idei IMF-megállapodás2012.03.19Csaba László: 50% az IMF-megállapodás esélye (3.)A január első hetéig tartó meredek állampapírpiaci hozamemelkedést jórészt a gyors EU/IMF-hitelcsomag hiányában bekövetkező esetleges államcsőd miatti félelmek vezérelték, de a január első hetében érkezett nyugtató kormányzati jelzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés