Előfizetői tartalom

Ma is terv felett adott el kincstárjegyet az ÁKK

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 12 hónapos (D130220) diszkontkincstárjegy aukcióján az elsődleges forgalmazók összesen 107,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be, amelyet látva a kibocsátó 55 milliárd forintnyi mennyiséget értékesített. A két héttel ezelőttinél kissé visszafogottabb vételi érdeklődés mellett tehát - a tegnapi 3 hónapos kincstárjegy aukcióhoz hasonlóan - most is a terv feletti értékesítés következett be.

Az elfogadott ajánlatok hozama ma 7,40% és 7,50% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 7,47%-os lett. Ez 2 bázisponttal magasabb a tegnapi 12 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, de csak 1 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamát.Kapcsolódó cikkünk2012.03.13Terv felett adott el 3 hónapos papírt az ÁKKA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés