Előfizetői tartalom

Rekord összegben kértek 3 éves hitelt a bankok az EKB-tól

Portfolio
A különböző piaci konszenzusokban szereplő 470-490 milliárd eurónál mérsékelten magasabb összegben, 529,5 milliárd eurónyi 3 éves hitelt kértek fedezet ellenében a hitelintézetek az Európai Központi Bank mai programján. Ez a hosszú távú likviditásnyújtási operációk (LTRO) között rekordnak számít és kissé meghaladja a tavaly decemberi első ilyen 3 éves hitelprogram során igényelt 489 milliárd eurót is. Azóta az eurózóna jegybankjai lazítottak a fedezetelfogadási szabályokon, illetve bővítették a hitelre jogosultak potenciális körét is. A piacok mérsékelten negatívan fogadták a hírt, a részvényindexek lefordultak, az euró gyengült, a periféria országok hosszabb államkötvény hozamai vegyesen reagáltak.

Hogyan érinti az adósságválság a magyar gazdaságot? Többek között erről is szó lesz a Portfolio.hu március 8-i Forint, Válság, Államadósság konferenciáján. Akkor és most Az első ilyen hitelprogramot (LTRO) tavaly december 21-én hajtotta végre az Európai Központi Bank, amelynek keretében 543 hitelintézet összességében 489 milliárd eurónyi hitelhez jutott értékpapír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés