Előfizetői tartalom

Hihetetlen mennyiségű hamis kötvényt foglaltak le Svájcban

Portfolio
Egy éves nyomozást követően idén januárban mintegy 6000 milliárd dollárnyi (!) hamis amerikai állampapírt foglalt le Svájcban az olasz és a svájci rendőrség, nyolc személy ellen pedig letartóztatási parancsot adtak ki - közölte az elképesztő volumenű pénzügyi csalás hírét ma délután az olasz rendőrség. A lefoglalt hamis értékpapír mennyiség ugyanis az Egyesült Államok államadósságának több mint egyharmadát teszi ki.

A még idén januárban lefoglalt újabb, sokkal nagyobb volumenű hamis értékpapírt egy svájci letétkezelő cégnél hatalmas dobozokban találták meg - írja a Reuters. A nyolc személyt kötvények hamisításával, bankkártya csalással, illetve olasz területen uzsora tevékenységgel is vádolják a hatóságok. Az ügy előzménye, hogy még 2009-ben az olasz rendőrség 742 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés