Előfizetői tartalom

Töröcskei Japánba készül

Portfolio
Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a közeli hetekben Japánba látogat a Népszabadság kormánykörökből is megerősített információja szerint. A látogatás pontos célja egyelőre nem ismert, de elképzelhető, hogy egy jenalapú devizakötvény kibocsátás előkészítésével van összefüggésben.

Idén júliusban lesz egy 450 millió eurót kivető jenalapú államkötvény lejárata a magyar államnak és mivel az eurózóna adósságpiacán nagy lesz a verseny az új forrásokért, így logikus lépés lenne, ha ismét jen- illetve dollár alapon gondolkodna az állam a forrásbevonás kapcsán. A múlt év őszén kinevezett új ÁKK-vezérrel készült első interjú:Kapcsolódó cikkünk2011.11.28Töröcskei:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés