Előfizetői tartalom

Nincs pánik a tömeges leminősítés után - Mi lesz a válságkezelő alappal?

Portfolio
Mivel már egy hónapja a leminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára vette csaknem az összes eurózóna tagországot a Standard and Poor's, így a péntek este végrehajtott tömeges leminősítésre már felkészültek a befektetők, annak inkább csak az időzítése, illetve a szelektív tartalma lehetett meglepő. Ezzel, illetve az Európai Központi Bank által december közepén "kiosztott" hatalmas likviditással függhet össze, hogy ma reggel nem látszanak érdemi negatív pénz- és tőkepiaci folyamatok Európában. Az egyik legnagyobb kérdés, ami a befektetői hangulatot befolyásolhatja most az, hogy a tömeges leminősítés hatására mi történik az eurózóna válságkezelő alapja besorolásával, illetve a görög magánbefektetői hiteltárgyalások hova vezetnek.

A kiemelten figyelt eurózóna periféria országok, illetve az AAA-státuszt elvesztő Ausztria és Franciaország állampapír piacain nem látszanak nagyobb negatív piaci reakciók a hétvégi leminősítések hatására. A vezető nyugat-európai részvényindexek kis mínuszt mutatnak, illetve semleges tartományban mozognak, az euró pedig szintén csak kis átmeneti gyengülést mutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés