Előfizetői tartalom

Nincs nagy öröm, de eladták az olaszok a kincstárjegyet

Portfolio
A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozó egyik első befektetői hangulattesztjének számított a mai 12 hónapos olasz diszkontkincstárjegy aukció, amely viszonylag jól sikerült. A befektetők csaknem kétszeresen jegyezték túl a 7 milliárd eurónyi meghirdetett mennyiséget, az aukciós átlaghozam pedig a megelőző aukcióhoz képest 6,09%-ról 5,95%-ra csökkent. Az olasz adósságkezelő 7 milliárd eurónyit adott el a papírból.

Az uniós csúcstalálkozó értékelése kapcsán ma délelőtt már inkább az óvatosságot hangsúlyozó hangok domináltak, a befektetői hangulat romlott, az olasz hozamok emelkedtek. Ezt részben a Moody's felőli reggeli figyelmeztetés, részben a német jegybankelnök felőli tegnapi jelzés (nem segíthet az EKB pénznyomtatáson keresztül a tagállamok állampapírpiacain a hozamok leszorításában)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés