Előfizetői tartalom

Borbély: megtartjuk a jövő heti állampapír aukciókat

Portfolio
A jövő heti aukciókat a szabályoknak megfelelően még szerdán-csütörtökön meghirdette az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), és ezekre a meghirdetés szerint sor is kerül, mondta az MTI kérdésére pénteken Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese. Az akkori piaci helyzet alapján alakítják majd a következő hét illetve hetek aukcióit, mondta, hangsúlyozva, hogy a szükséges finanszírozás rendelkezésre áll.

Egy nap eseményeire nem reagál az ÁKK, és egyetlen nap alapján korai a likviditás befagyásáról beszélni, mondta Borbély László arra reagálva, hogy egyesek a másodlagos piaci vevők hiánya és a hozamok megugrása kapcsán 2008 őszével vontak párhuzamot. Pénteken az állampapírok másodlagos piacán a hozamok meredeken nőttek azt követően, hogy a Moody's megvonta Magyarországtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés