Előfizetői tartalom

Egy hét alatt teljesen eltűnt az IMF-megállapodás körüli eufória

Portfolio
Az elmúlt hetekben kibontakozott hozamemelkedés oda vezetett, hogy a magyar állampapírok hozama 2009 nyara óta nem látott csúcsra emelkedett (vagyis árfolyamuk két és fél éves mélyponton jár). A csütörtöki kereskedésben 30 bázispontos hozamemelkedés következett be, a Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedő szerint alapvetően a nemzetközi hangulattal magyarázhatóak a fejlemények. Kiemelte továbbá: az új IMF-megállapodás nyomán kialakult pozitív várakozás egy hét leforgása alatt teljesen eltűnt a magyar piacról. Amint mai elemzésünkben rámutattunk: a parlament legfrissebb, a végtörlesztést segítő döntése lényegében veszélybe sodorhatja az IMF-megállapodás létrejöttét is.

Kapcsolódó cikkünk2011.11.24A legrosszabbkor érkezett az újabb végtörlesztési pofonEgekbe emelkedtek a magyar állampapírok hozamai, miután a csütörtöki kereskedésben újabb 15-37 bázisponttal kerültek feljebb a különböző lejáratokon. Az Államadósság Kezelő Központ referenciaadatai szerint a legnagyobb hozamemelkedés az 5 éves kötvények esetében következett be, itt 37...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés