Előfizetői tartalom

Új ÁKK-vezér: a banki ügyek rendezése fontos lehet az IMF-nek

Portfolio
Már múlt héten kinevezték az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói tisztségére Töröcskei Istvánt, aki arra tippel, hogy a tapasztalatai miatt keresték meg ezzel a pozícióval - derült ki az Indexnek adott, ma megjelent interjúból. A kinevezést hivatalosan eddig még nem jelentették be. Az új vezető a gazdasági növekedés élénkítésének szükségességéről és arról is beszélt, hogy ebben a világban mindenkivel, így a Nemzetközi Valutaalappal is jóban kell lenni. Az IMF-hez fordulást jó döntésnek tartja Töröcskei és úgy gondolja, hogy a megállapodásnál kulcsfontosságú lesz, hogy a kormány rendezze ügyeit a bankokkal.

Kapcsolódó cikkünk2011.11.04Töröcskei István mehet az adósságkezelő éléreA gazdasági növekedésélénkítés a fő cél Töröcskei az 1980-as évek végén foglalkozott államadósság kezelési témákkal, amikor a Magyar Nemzeti Bankban tagja volt annak a csoportnak, amelyiknek az lett volna a dolga, hogy létrehozza az úgynevezett adóssághivatalt. Később 1996-ban, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés