Előfizetői tartalom

Kerülik Magyarországot a befektetők - Mi történt?

Portfolio
A forint megszédülésével párhuzamosan gyengélkednek a magyar állampapírok is. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedők szerint a háttérben egyértelműen belföldi okok húzódnak meg: egyre erősebbek a leminősítéssel kapcsolatos piaci pletykák és a végtörlesztés okozta bizonytalanság is nyomasztja a piacokat. A befektetők pedig nem akarnak ilyen környezetben magyar állampapírokat venni, inkább távol maradnak.

Szerda óta 20-25 bázisponttal, ma reggel óta 10-15 bázisponttal kerültek feljebb a magyar kötvényhozamok annak ellenére, hogy a nemzetközi befektetői környezet biztatónak mondható az uniós csúcs eredményeinek köszönhetően - fejtették ki a Portfoli.hu-nak nyilatkozó állampapír-kereskedők a csütörtöki másodpiaci eseményekkel kapcsolatban. Az Államadósság Kezelő Központ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés