Előfizetői tartalom

Most nem öntik a spanyol és olasz kötvényeket

Portfolio
Míg két héttel ezelőtt a befektetői aggodalmak középpontjában a spanyol és olasz állampapírpiaci hozamemelkedés állt, addig most jól látszik, hogy nem ez, hanem inkább a globális GDP-növekedési kilátások romlása aggasztja a piaci szereplőket. A spanyol és olasz hozamok az utóbbi két hétben ugyanis jelentősen csökkentek, amelyben lényeges szerepe van egyébként az Európai Központi Banki kötvényvásárlásainak.

Kapcsolódó cikkünk2011.08.15Rekordvásárlás az EKB-nál A két nagy eurózóna tagország 10 éves kötvényhozamai 6-6,3% közöttről 5% körülre süllyedtek a negatív pénz- és tőkepiaci környezet mellett is, ez pedig lefelé nyomta az ír és portugál papírok hozamát is. Eközben viszont a görög 10 éves kötvényhozam újra emelkedőben volt, ami a második görög hitelprogram...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés