Előfizetői tartalom

Nem a kínaiak zsákolják a magyar papírokat

Portfolio
Az biztos, hogy nem a kínaiak, illetve nem a Magyar Nemzeti Bank veszi az utóbbi napokban erőteljesen a magyar állampapírokat mind a másodpiacon, mind az aukciókon, hanem valamilyen nagy külföldi szereplő - jelezte a Portfolio.hu érdeklődésére Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese azonban hangsúlyozta: az e heti 3 és 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciók erős vételi oldala mögött nagy valószínűséggel nem a külföldiek állnak. 3 hónapos papírt szavai szerint "a külföldiek nem vesznek". A mai 12 hónapos DKJ-aukció eredményei:

Kapcsolódó cikkünk2011.08.18Ismét nagy túljegyzés és szakadó hozam a magyar aukciónAz adósságkezelő helyettes vezetője jelezte azt is, hogy a múlt csütörtöki, szintén igen erős vételi oldalt mutató kötvényaukciókon nem egy nagy (külföldi) szereplő "vett meg mindent", hanem sok kis ajánlat érkezett, ami arra utal, hogy széleskörű az érdeklődés a magyar papírok iránt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés