Előfizetői tartalom

Brutális kereslet és nagy hozamesés a mai aukción

Portfolio
Másfél éve a legerősebb, 4,8-szeres lefedettség mutatkozott a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D111123), amelyre az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyi értékpapír eladását hirdette meg. Az elsődleges forgalmazók összesen 192,8 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be, de a brutális kereslet mellett sem emelte meg a kibocsátó az elfogadott ajánlatok mennyiségét.

Az adósságkezelő csak 5,70%-os hozamszint mellett fogadott el ajánlatokat a 3 hónapos papírra, amely a tegnapi hasonló futamidejű másodpiaci referenciahozamhoz képest szokatlanul nagy, 20 bázispontos csökkenést jelent, míg az egy héttel ezelőtti kibocsátáshoz képest ennél is nagyobb, 28 bázispontos az esés. Az ÁKK holnap két, 2013-ban lejáró kötvénysorozat kapcsán tart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés