Előfizetői tartalom

Gátszakadás a forintpiacon - Mi jöhet ezután?

A csütörtöki kereskedésben több mint egyéves csúcsra ért a forint az euróval szemben, mivel az az erős támasz, amely eddig 263 körül hónapokon keresztül a gyengülés irányába fordította a magyar fizetőeszközt, átszakadt. A globális kockázati étvágy és a technikai elemzés szabályai alapján jelentős az esély rá, hogy további forinterősödést látunk a következő időszakban és a kereskedési sáv az elmúlt hetekre jellemző 265-270 közöttről 5-10 egységgel lejjebb tolódik. Az elmúlt napok nemzetközi devizapiaci fejleményei és a továbbra is viszonylag magas magyar országkockázati felár azonban olyan tényezők, amelyek visszafoghatják a forint erősödését, illetve egy-egy feszültebb hangulati periódusban intenzív forintgyengülést okozhatnak.

Amint az alábbi ábrán látszik: március közepe óta több alkalommal is a 263 körüli szint állította meg a forint euróval szembeni erősödési hullámát, ez tehát erős támasz szintté vált, amelyet tegnap, az Európai Központi Bank elnöke által bejelentett portugál döntés miatti kedvező piaci reakció tört meg. A jegyzések rövid idő alatt 262-ig süllyedtek és azóta is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés