Előfizetői tartalom

Élénkebb vételi érdeklődés 3 hónapos aukción

Portfolio
A múlt hét keddi, szokatlanul gyenge vételi érdeklődés után a ma megtartott újabb 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción már élénkebb volt az elsődleges forgalmazók aktivitása. Az Államadósság Kezelő Központ által 50 milliárd forintos kerettel meghirdetett D111005 jelű papírra összesen 116,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből 50 milliárdot fogadott el a kibocsátó.

A 2,3-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,80% és 5,85% között szóródott, amely mellett az átlaghozam 5,83%-os lett. Ez bár 2 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál (igaz az a D111116 jelű papírra vonatkozik), de 2 bázisponttal magasabb a múlt keddi aukciós átlaghozamnál.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés