Előfizetői tartalom

Eldőlt, hogy kik "szerzik be" a pénzt a portugáloknak

Portfolio
Három globális befektetési bankot választott ki az Európai Pénzügyi Stabilitási Lehetőség (ESFS), mint intézmény arra, hogy egy 10 éves futamidejű, 5 milliárd eurós keretösszegű kötvénykibocsátást szervezzen meg. A kötvénykibocsátásból befolyó pénzt a portugál mentőcsomag keretében juttatja az Európai Bizottság a dél-európai országnak. Az ESFS jelezte azt is, hogy rövidesen megnevezi majd azokat a bankokat is, amelyeket megbíz egy másik, 3 milliárd eurós 5 éves futamidejű kötvény kibocsátására - írja a Reuters.

Eddig mindössze egyetlen ilyen, lényegében közös eurózóna kötvénykibocsátásnak tekinthető forrásbevonás történt, még január végén az ír mentőcsomag egy részét finanszírozták az európai szervek. Az nagy befektetői érdeklődést keltett és akkoriban több vezető európai döntéshozó erőteljesen lobbizott amellett, hogy az eurózóna adósságválságának kezelése során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés