Előfizetői tartalom

Borbély: olykor furcsán viselkednek a hitelminősítők

Portfolio
Az e hét szerdai eurókötvény-kibocsátás a márciusi dollárkötvény-kibocsátásokhoz hasonlóan sikeres volt az ajánlat ötszörös túljegyzése alapján és ez segített 280-ról 270 bázispontra szorítani a kibocsátás hozamfelárát - jelezte a hvg.hu-nak nyilatkozva Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese szerint relatív, hogy a magyar kötvények hozama magas-e és megjegyezte, hogy a hitelminősítők olykor furcsa lépéseket, nyilatkozatokat tesznek.

Borbély rámutatott, hogy már a márciusi dollárkötvény-kibocsátások kapcsán is vita volt arról, hogy magas volt-e a papírokra fizetett hozam, vagy nem. A befektetésre nem ajánlott török állampapírokénál 200 bázisponttal magasabb magyar hozam (a befektetésre ajánlott kategóriában) ugyanis piaci szakértők szerint elgondolkodtató lehet a magyar gazdaságpolitikusok számára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés