Előfizetői tartalom

Holnap mégis kimegy Frankfurtba Orbán

Portfolio
Bár a tegnap végrehajtott eurókötvény-kibocsátás sikeres volt, így elvileg nem lenne szükség a befektetők győzködésére a péntekre beütemezett miniszterelnöki látogatás során, de "a miniszterelnök megnyugtató szavai mindig hasznosak az ország finanszírozási helyzetének megítéléséhez - jelezte a Magyar Nemzetnek nyilatkozva a kialakult helyzetről Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese szerint noha idén több devizakötvényt már nem bocsát ki Magyarország, de a forintalapú kötvényeknél még mintegy 800 milliárd forintnyi kibocsátás van beütemezve, amelyek hozamát lejjebb szoríthatják a miniszterelnöki szavak.

Mint ismert, eredetileg az eurókötvény-kibocsátás sikerességének növelése érdekében utazott volna holnap Frankfurtba Orbán Viktor kormányfő és a kormány több tagja, de a kibocsátásra tegnap sor került, így látszólag okafogyottá vált a látogatás. A lap úgy tudja, hogy sem a miniszterelnöki iroda nem konzultált az Államadósság Kezelő Központtal a beütemezett németországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés