Előfizetői tartalom

Nő tavasszal a rövid kincstárjegyek és kötvények kibocsátása

Portfolio
Az elmúlt hetekre jellemző 45 milliárd forint helyett 50 milliárd forintnyi 3 hónapos futamidejű kincstárjegyet hirdethet meg március és május között a heti gyakoriságú aukciókon az Államadósság Kezelő Központ - ez olvasható ki az adósságkezelő minap megjelent következő három havi finanszírozási tervéből. A kéthetente csütörtöki kötvényaukciókra meghirdetett összeg szintén 45-ről 50 milliárd forintra emelkedhet a tavaszi hónapokban, míg a 12 hónapos kincstárjegyek kapcsán nem látszik változás az utóbbi hetekben megszokott viszonyokhoz képest.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) március-májusi időszakra vonatkozó finanszírozási terve szerint az összesen 715 milliárd forintnyi diszkontkincstárjegy lejárattal szemben 1050 milliárd forintnyi kibocsátás várható, amelyen belül a 3 hónapos kincstárjegyekből az 555 milliárdnyi lejárattal szemben 700, a 12 hónapos papíroknál a 160 milliárdnyi lejárattal szemben 350...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés