Előfizetői tartalom

Hatalmas kereslet a mai 3 hónapos DKJ-aukción

Portfolio
2010 szeptembere óta a legnagyobb, 173 milliárd forintos vételi érdeklődés jelentkezett a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D110525), amelyre az Államadósság Kezelő Központ 45 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg. A kiugró vételi érdeklődés láttán 60 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét a kibocsátó.

A közel négyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,85% és 5,97% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,94%-os lett. Ez 4 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál, de 2 bázisponttal elmarad az egy héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamától. Amint jeleztük: a ma közzétett januári inflációs adatok abba az irányba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés