Előfizetői tartalom

Derű a piacon - Bíznak bennünk a külföldiek

Portfolio
Az utóbbi két hétben intenzív állampapírpiaci hozamcsökkenés következett be Magyarországon a külföldi befektetők magyar kilátásokkal kapcsolatos bizakodása és a belföldiek inkább kétkedő hozzáállása mellett. Ez az optimista hangulat egy nagy forgalmat bonyolító elsődleges állampapír-kereskedő meglátása szerint akár még néhány hétig, a magyar kormány februárra ígért költségvetési kiigazító terve bejelentéséig kitarthat, aztán kiderül, lesz-e "kijózanodás".

Január 10. óta mintegy 70 bázisponttal estek a magyar referencia államkötvények hozamai, azzal párhuzamosan, hogy az eurózóna adósságválsága kissé a háttérbe szorult és javult a hangulat. Az elsődleges állampapír forgalmazó a Portfolio.hu-nak elmondta: ez a hozamcsökkenés jellemzően kis forgalom mellett és érdemi korrekció nélkül következett be, a külföldiek inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés