Előfizetői tartalom

Nem okoz zavart a piacon az OBA vagyonértékesítése

Portfolio
Egyes piaci szereplők aggodalmai ellenére a Világgazdaságnak nyilatkozó két szakértő azt hangsúlyozta, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vagyonából 8,5 milliárd forintnyi állampapír értékesítése nem fogja megzavarni a piacot. Mint ismert, a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár felszámolása és az ügyfelek kártalanítása miatt válik szükségessé az OBA vagyona egy részének pénzzé tétele.

A lapnak nyilatkozó Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója azt emelte ki: az OBA vagyonát három szervezet kezeli és ezek az intézmények már elkezdték előteremteni a kártalanításhoz szükséges forrásokat. Szerinte 500 millió forintos tétel eladásával is meg lehet ijeszteni a piacot, de 5 milliárd forintnyi állampapírt is el lehet adni észrevétlenül. Szalma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés