Előfizetői tartalom

Gyűlik a szeméthegy! - Az EKB zsákolja a rossz papírokat

Portfolio
Nem véletlen, hogy az Európai Központi Bank elnöke csaknem minden megszólalásában sürgeti a szigorúbb költségvetési gazdálkodás és egy olyan keretrendszer létrehozását, amely az eurózóna adósságválságát az eddigieknél hatékonyabban kezeli és így nem hárulna ekkora feladat az EKB-ra. A friss adatok szerint ugyanis a frankfurti székhelyű bank a 9 hónapja létező értékpapírvásárlási programja során a piacon kereskedett görög, ír és portugál államkötvény állomány már csaknem 20%-át felvásárolta. A Bank of America Merrill Lynch mai elemzése erre az igen érdekes fejleményre, illetve arra is felhívja a figyelmet, hogy az EKB vásárlási programja érdemi torzulásokat is okoz a különböző eszközosztályok egymáshoz képest vizsgált áraiban.

Amint rámutattunk, a múlt héten részben sikeres dél-európai államkötvény aukciókban az EKB megelőző napokban végrehajtott periféria államkötvény vásárlásai lényeges szerepet játszottak.Kapcsolódó cikkünk2011.01.13 15:30 Nagyot húztak az eurón - Még erősebb a forint2011.01.12 12:35 Részben nyugtató eredmények a portugál aukciókonA jegybank felőli kötvényvásárlásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés